Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

BAÇEYÖB, Başkan Uğur'a brifing verdi

BAÇEYÖB,  Başkan Uğur

Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB), her üç ayda bir düzenlenen Değerlendirme Komitesi toplantısında projenin detayları hakkında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a bilgi verdi. Çevre ve Şehircili

Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (BAÇEYÖB), her üç ayda bir düzenlenen Değerlendirme Komitesi toplantısında projenin detayları hakkında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a bilgi verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırım Dairesi Başkanlığı’ndan Sedat Ada, Mehmet Ali Şimşek, BAÇEYÖB Müşavir Firma Yetkilisi Jurger Pries, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ayşin Şirvancı, Çevre Koruma ve Denetim Müdürü Volkan Karateke ve BAÇEYÖB Projesi PIU Müdürü Mesut Gökcan’ın yer aldığı ziyarette, Komite üyeleri BAÇEYÖB projesinin mevcut durumu hakkında Başkan Uğur’u bilgilendirdi.
Proje kapsamında yapılacak ekipman ve araç ihalesinin bir an önce gerçekleşmesini öneren Başkan Uğur, ihaleyle ilgili sıkıntıların ivedilikle aşılması yönünde yetkililere talimat verdi.
Balıkesir’in bütün ilçelerindeki katı atık sorununu çözmek istediklerini kaydeden Başkan Uğur, depolanan çöplerin azaltılması ve bu çöplerden enerji üretilmesi için proje hazırladıklarını belirtti.
Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Düzenli Depolama Sahasında şu anda beş ilçenin atıkları depolanıyor. Ancak böyle depolamaya devam edersek bu tesis öngörülen tarihten önce dolacak. Biz bu çöplerden enerji üretmek istiyoruz. Böylelikle bu atıklardan yararlanmak hem de düzenli depolama sahasının ömrünü uzatmak istiyoruz.”



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli